A cégkivonat igénylése egyszerű és egyértelmű folyamatnak tűnhet, egészen addig, amíg először nem találjuk szembe magunkat egy olyan cégkivonattal, amit végül nem fogad el a bank, hitelintézet, kormányablak. Ilyenkor azonnal felmerül bennünk a kérdés, hogy „mi lehet a gond?”.

Nagyon kellemetlen szituáció, amikor a nemrég online letöltött cégkivonatunkkal a kezünkben betérünk a bankba céges bankszámlát nyitni, vagy hitelt intézni. Állunk a pályázatíró cég irodájában és nem értjük, miért nem jó az átadott cégkivonat az Európa Uniós pályázatunk beadásához. Kellemetlenül érint bennünket, amikor a céges autónk vásárlásakor vagy éppen eladásához nem tudjuk használni a kapott „hiteles” cégkivonatot. Miért? Mert nem a megfelelő forrásból szereztük be azt! Így nem a valós, hiteles és jelenlegi állapotokra vonatkozó adatokat igazolja.

Ezért fontos hogy megbízható forrásból igényeljünk hiteles cégkivonatot

Nem győzzük hangsúlyozni az ügyfeleinknek, hogy mennyire fontos, hogy egyszer megtalálják azt a cégkivonat-igénylési forrást, amiben hosszú távon is megbízhatnak. Az általunk nyújtott cégkivonatok és céges információk hitelességét minden esetben az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő szolgálat biztosítja.

A legtöbb bank, intézmény, pályázati iroda kizárólag olyan cégkivonatot fogad el, ami a jelenlegi, aktuális és hatályos adatokat igazolja a kiállított cégkivonaton. Sajnos ma már nagyon sok olyan online forrás létezik, amik egy régebbi, elavult adatbázist használnak. Az így kiállított cégkivonatokat pedig éppen emiatt az elavultság miatt nem tudja majd használni céges ügyeinek intézésekor.

Hiteles cégkivonat, mindig friss hatályos adatokkal

Számos vállalkozói ügyintézéshez 30 napnál nem régebbi hiteles cégkivonatra van szüksége, így kiemelten fontos, hogy a cégkivonatot kibocsájtó hely mennyire friss és reális adatokkal tud szolgálni. Sajnos gyakran hallunk olyan ingyenes vagy olcsóbb cégkivonat letöltési lehetőségekről, amelyek által letöltött dokumentumokat hivatalos ügyintézésnél sajnos nem fogadtak el.

Mi a helyzet a többnyelvű cégkivonatokkal?

Előfordulhat, hogy angol, német, francia és egyéb idegennyelvű cégkivonatok meglétére van szüksége. Mivel sok helyen kizárólag magyar nyelven tudják biztosítani a cégkivonatok kiadását, így előfordulhat, hogy külön szakfordítót is meg kell kérni a cégkivonat megfelelő nyelvre fordítására. Nálunk éppen emiatt több nyelven is lekérheti friss, hiteles, 30 napnál nem régebbi cégkivonatát, akár apostille felülhitelesítéssel is!

Hiteles cégkivonatot szeretne online igényelni? Segítünk!

Ha bármilyen további kérdése merülne fel online cégkivonat igénylésével kapcsolatban, csak keressen bennünket bátran, szívesen segítünk!