Az ingyenes cégkivonat egy igen vonzó módja lehet annak, hogy gyorsan és bármilyen kiadás nélkül tudja intézni ennek a fontos dokumentumnak a beszerzését. Ugyanakkor érdemes nagyon körültekintőnek lennie, mielőtt ilyen ingyenes forrásból tervezi beszerezni cégkivonatát.

A különféle céges ügyintézéshez, például hiteligényléshez, céges bankszámla nyitáshoz, céges autó vásárlásához, illetve akár egy új partner feltérképezéséhez is jól jön, ha aktuális adatokat igazoló, hiteles cégkivonatot igényel.

Ennek ma már szerencsére számos módja és forrása elérhető, ugyanakkor nagyon fontos, hogy minden esetben a lehető legkörültekintőbben járjon el. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy pontosan honnan, mennyire megbízható forrásból szerzi be a szóban forgó hiteles cégkivonatot, hiszen sajnos az is könnyen előfordulhat, hogy a megszerzett cégkivonatot NEM tudja majd használni az ügyintézés során.

A cégkivonatot csak akkor tudja használni, ha az hiteles, valós és aktuális adatokat tartalmaz az adott céggel kapcsolatban.

Ezt azonban sajnos nem minden ma elérhető cégkivonat letöltési forrás fogja tudni önnek biztosítani. Az ingyenes cégkivonat nem hiteles, emiatt a befogadó szerv nem fogja elfogadni.

Ingyenes cégkivonat, de vajon tényleg megéri?

Tudjuk jól, hogy egy gyors és ingyenes megoldás az online cégkivonatának igényléséhez nagyon csábító lehet, hiszen levehetné a terhet a válláról mind az ügyintézés idejét, mind pedig az árát illetően. Ugyanakkor érdemes vigyáznia, hiszen, ha rosszul választja meg a forrást, ahonnan ingyenesen tölti le cégkivonatát, könnyen vehet még több terhet a vállára.

Mit tartalmaz egy megfelelő hiteles cégkivonat?

A cégkivonat a cégbíróság által vezetett cégjegyzékben szereplő, az adott cégre vonatkozó valós és aktuális adatokat és információkat tartalmazza. A hiteles cégkivonatok elengedhetetlenek ahhoz, hogy az egyes bankok, hitelintézetek használni tudják azt a döntéshozatal során.

Egy ilyen cégkivonat tehát az adott céggel kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazza: cég neve, cégjegyzék száma, adószáma, statisztikai számjele, székhelye, telephelye, tevékenységi köre, jegyzett tőkéje, bankszámlaszáma, megbízható információ arról, hogy a cég felszámolás, vagy végelszámolás alatt áll-e, ezen felül a hivatalos elérhetőségeket, a tulajdonosi viszonyokat és vezető tisztségviselőket is.

Közhiteles vagy hiteles cégkivonatok

Az általunk készített hiteles, vagy közhiteles cégkivonatok olyan papír alapú, vagy elektronikus dokumentumok, melyek 100%-ban megbízható, aktuális és valós információkat tartalmaznak az adott cégről.

Hitelesített cégkivonataink hitelességét az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat igazolja. Így ön is biztos lehet abban, hogy céges ügyeinek intézésekor az általunk kiállított cégkivonatot el fogja fogadni az adott intézmény, bank vagy más hivatalos szervezet.

Ha bármilyen további kérdése merülne fel online cégkivonat igénylésével kapcsolatban, csak keressen bennünket bátran, szívesen segítünk!

Kategória:

News,

Utolsó frissítés: 2024-03-22