Tekintsük át, mikor lehet szükség angol, német vagy francia cégkivonatra, és hogyan szerezhető be idegennyelvű cégkivonat legegyszerűbben.

Céges ügyintézésnél az esetek többségében szükség van hiteles cégkivonatra. Céges autó műszaki vizsgáztatása, pályázatok vagy banki ügyintézés esetén magyar nyelvű, 30 napon belüli, hiteles cégkivonatot fogadnak el. Ugyanakkor, ha valaki deviza alapú bankszámla miatt keresi fel a bankját, már más a helyzet: ott – ahogyan a nemzetközi kapcsolatok és külföldi cégekkel történő közös üzleti lépések esetén – már nagy valószínűséggel olyan hiteles cégkivonatra lesz szükség, amely az adott ország nyelvén, vagy egy nemzetközileg elfogadott nyelven íródott. Ez leggyakrabban az angol, a német vagy a francia nyelvet jelenti.

Amennyiben elektronikusan kell elküldeni a külföldi partner részére a hiteles cégkivonatot, abban az esetben a pdf. formátumot javasoljuk, mert az e-aktát nem biztos, hogy adott országban meg tudják nyitni. Vannak viszont olyan esetek, – legfőképpen hivatalos ügyintézéseknél – , ahol vagy a közhiteles vagy pedig a nemzetközi felülhitelesítéssel ellátott, ún. apostille cégkivonatra lesz szükség. Ezeknél az eseteknél a cégkivonat minden esetben papír alapú. Bármely változatra is van szükség, angol, német és francia nyelven meg tudjuk küldeni, nem kell fordíttatni, így időt és pénzt tudnak megspórolni.

Hogyan szerezhető be idegennyelvű cégkivonat legegyszerűbben? Mi ilyenkor a teendő?

Fordítás és hitelesítés

Járható út, habár nem a legegyszerűbb, ha már megvan a hiteles cégkivonatunk, és azt lefordíttatjuk, hitelesíttetjük (ide linkelhetjük ezt a cikket: https://cegkivonatmost.hu/blog/hiteles-cegkivonat-letoltes-idegen-nyelveken). De ez nemcsak bonyolult, hanem időigényes és költséges folyamat is. Csak hogy gyorsan levezessük: fogjuk a hiteles cégkivonatot, elvisszük egy szakfordítóhoz, ahol meg kell várni, míg elkészül. Fizetünk, nem is keveset, majd a felülhitelesítéshez időpontot kell kérnünk, ahol személyesen kell megjelennünk. Ez szintén idő és pénz.

A folyamat végén legalább 55-60 ezer forintot költöttünk, és napjaink mentek rá, holott van gyorsabb, egyszerűbb és olcsóbb lehetőség. Ez pedig nem más, mint weboldalunkon vagy ügyfélszolgálatunkon keresztül angol, német vagy francia nyelven hiteles cégkivonatot, vagy Apostille felülhitelesítéssel ellátott cégkivonatot igényelni.

Azonban ha mégis fordíttatni kényszerülünk, mert az adott ország ragaszkodik ahhoz, hogy a saját hivatalos nyelvén nyújtsuk be a cégkivonatot, ebben az esetben győződjünk meg arról, hogy az adott fordító iroda ténylegesen hiteles fordítást tud kiállítani a dokumentumról. Ez esetben mi elküldjük Önöknek magyarul vagy angolul a hiteles cégkivonatot az Önök által kért formában és a szakfordító ez alapján a dokumentum alapján tudja a hiteles fordítást elkészíteni.

Mikor lehet szükség Apostille cégkivonatra?

Ha olyan hiteles cégkivonatot szeretne igényelni, amit külföldi ügyintézés során is elfogadnak szerte a világon, akkor a legjobb megoldás az Apostille felülhitelesítéssel ellátott cégkivonat lehet. Ez szintén igényelhető angol, német vagy francia nyelven.

A „sima” idegennyelvű cégkivonathoz képest itt az a különbség, hogy az Apostille cégkivonat jogosultságot kap arra, hogy bármelyik, az Apostille Egyezményt aláíró államban elfogadható legyen. Bár ezt az 1961-es egyezményt szám szerint csak pár tucatnyi ország írta alá, az Apostille dokumentumok szinte minden országban hiteles nemzetközi okiratnak számítanak.

Azért, aki teheti, kérdezze meg a külföldi befogadó szervtől, hogy pontosan milyen cégkivonatra lesz szükségük az ügyintézéshez. Előfordulhat, hogy nem fogadják el az Apostille-t, ebben az esetben kérhetik a dokumentum magyar Külügyminisztérium általi diplomáciai felülhitelesítést. De ezek nagyon ritka esetek, az Apostille-t tényleg szinte mindenhol elfogadják.

Idegennyelvű cégkivonat legegyszerűbben, néhány kattintással

Akár a „sima” pdf angol, német vagy francia nyelvű cégkivonatra, akár az Apostille felülhitelesítéssel ellátott dokumentumra lesz szüksége, weboldalunkon keresztül egyszerűen és gyorsan tudja igényelni. Csak néhány kattintás, majd a biztonságos online fizetés után, azonnal megkapja e-mailen vagy néhány munkanapon belül már kopogtat is vele az ajtón a postás.

Ha telefonon szeretné elintézni, vagy kérdése van, hatékony és szakmailag felkészült ügyfélszolgálatunk (ide linkelhetjük az ügyfélszolgálatos cikket: https://cegkivonatmost.hu/blog/cegkivonat-letoltes-azonnal-ugyfelszolgalatunk-segit-mindenben) munkaidőben várja a hívását a 06 70 288 6799-es telefonszámon.

Mi mindent megteszünk, hogy még gördülékenyebbé tegyük Önnek a megfelelő cégkivonat beszerzését. Így a külföldi ügyintézés vagy szerződéskötés nem fog a megfelelő dokumentumok hiányában csúszni, vagy rosszabb esetben teljesen meghiúsulni.